Специализирана агенция за дестинация Турция

Подбрани почивки на отлични цени Лиценз № 01-7993

Опознай Турция – с оживени и цветни гледки, изумителни плажове, коралови рифове, руини и артефакти от древни градове

Водни спортове и приключения

Плажът на Алачатъ, Чешме е в топ 7 на уиндсърф дестинациите в света

Полети над Олудениз – едно от най-добрите места в света за парапланеризъм

Каш е известен център за гмуркане – в района има близо 60 чудесни места за скуба дайвинг

Плавай с известните Сини круизи с маршрути по Ликийското крайбрежие

Комбинирай своята почивка с екскурзии до уникални обекти в Древна Ликия

Разгледай селекция от най-добрите оферти за активна почивка в Турция

Избери почивка в курортите – Чешме (Алачатъ), Фетие, Калкан и Каш

Водни спортове и приключения в Турция. Кои са най-добрите места?

Един от седемте най-популярни уиндсърф и кайтсърфинг центъра в света – Алачатъ – се намира на 10 км. източно от курорта Чешме и е честа спирка за любителите на адреналина. С очарователна архитектура, живописни вятърни мелници, 330 силно ветровити дни в годината и най-добрата егейска кухня, Алачатъ е може би идеалното място за теб. Подходящата дължина и височина на вълните, плиткото на повече от 700 метра от брега море и множеството школи за сърфинг, са допълнителни бонуси, които подсказват, че това е подходящият избор за твоята почивка. Статусът на Алачатъ като предпочитана дестинация за уиндсърфинг се отразява и във факта, че Световната купа на PWA (Професионалната уиндсърф асоциация) се провежда тук вече няколко години.

Турските тюркоазени води предлагат превъзходна видимост и множество потънали съкровища. Неслучайно водолазите често наричат Турция „Страната на чудесата“. Каш, в провинция Анталия, е едно от най-обичаните места за скуба дайвинг в Турция, с оживени и цветни гледки, малки коралови рифове, хиляди видове риби, руини и артефакти от древни градове. Курортът е признат за едно от 10-те най-добри слабо познати места за гмуркане и тук те очакват приятни изненади – като например почти запазеният кораб от бронзовата ера Uluburun и потъналият военен самолет Douglas C-47 Skytrain. Над 27 локации в близост до Каш са напълно достъпни за всеки любител-водолаз. Каякинг приключения до близките острови, тайни заливи, пещери и ликийски градове очакват всеки летовник в Каш.

Парапланеризмът в Турция ти предлага седалка на предния ред към великолепни, спиращи дъха панорами. Полети в облаците и се наслади на някои от най-впечатляващите места за парапланеризъм в света! Метеорологичните условия, планинският терен и тюркоазените брегове на Синята лагуна на Фетие – Олудениз – са предпочитани от парапланеристите. Сериозните търсачи на силни усещания ще се насладят на възможността да полетят от 1 900 метра височина в планината Бабадаг над зрелищна лагуна. Кацането върху белия пясък е грандиозно, а топографията гарантира спокойно, бавно и лесно финално спускане, тъй като ветровете тук са леки, а плажната ивица е дълга.

Релакс за теб, защото пътуваш с Turkuaz

Топ специалисти за дестинация Турция

Избор от проверени хотели в Турция

Подбрани оферти за почивка на добри цени

Довери са на отличните отзиви за нас

Лиценз за турагент и туроператор № PKK-01-7993

Застраховка от "Лев Инс" № 13062210000148

Turkuaz, Туристическа агенция за почивки в Турция

Работно време: Пон-Пт, 09:00 – 18:00


© 2022 Туристически бранд – "Turkuaz"
Юридическо лице – "АдвенТур" ЕООД
Лиценз PKK-01-7993 от Министерството на туризма
GDPR & Условия за ползване & Sitemap

Оценка 5 / 5. Гласове: 2